Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sminktippek,és a sminkelés berögződései

2012.08.07

Sminktippek -Gräff Dórától

Ebben a cikkemben, a sminkeléssel kapcsolatos rossz berögződésekből szedtem össze párat egy csokorba. Irodaházakban, bevásárlóközpontokban és az utcán általában sosem tudom palástolni azt az érzést, amikor egy csinos fiatal vagy középkorú nő szembe jön velem, az arcán egy olyan sminkkel, hogy legszívesebben tükröt tartanék elé és a kezébe nyomnék egy sminklemosó kendőt, hogy letörölje azt. Nézzük azokat a rossz berögződött sminkelési szokásokat, amikkel mostanában találkoztam.

 

1. Élénk szemhéjfesték: Amikor reggel felöltözünk és mondjuk, aznap olyan hangulatban vagyunk, hogy egy szép élénk pink vagy egy világoskék blúzt húzunk fel, akkor akarva akaratlanul sokan ugyanolyan színű szemhéjfestéket visznek fel a szemhéjukra. Hát ez nagy hiba, de nagy ám! A párosítások: Almazöld póló – almazöld szemhéjfesték, babarózsaszín blúz – babarózsaszín szemhéjfesték, citromsárga top – citromsárga szemhéjfesték, stb. Ne essünk ebbe a hibába! A színeket elsősorban nem a ruhánk színével kell összehangolni, hanem karakterünknek, szemünk és bőrünk színének megfelelően szükséges kiválasztani. Másodkörben jöhet a ruha színének a figyelembe vétele.

2. Túlságosan kihúzott és elmaszatolódott rúzs: Egy nő legyen igényes! Nem attól leszünk azok, ha minél jobban kihangsúlyozzuk a szánkat. Illetve félreértés ne essék, hangsúlyozni ki lehet egy szép narancs, pink vagy piros színű rúzzsal, de a szánk természetes vonalán túl ne nagyon menjünk ki.

Azoknak, akiknek vékonyabb a felső és alsó ajka: a rúzs felvitele előtt készítsünk egy alapot szájkontúr ceruzával, maximum 1-2 mm-el húzzuk kijjebb a kontúrt, majd satírozzuk be az egész szánkat és utána jöhet rá a kiválasztott rúzs.

3. Girbe-gurba tusvonal: Egyenetlen - ez a könnyebbik eset - vagy pedig lebegő tusvonal - ez a bonyolultabb eset. Eset ide vagy oda, ez is csak gyakorlás kérdése! Érdemes többfélét is kipróbálni az adott drogériában és megkérni a helyi szakembert, hogy mutassa meg a tusvonal helyes felvitelét. Sőt, ne csak egy helyen üljünk be szakember kezei alá, hanem akár több parfümériában is, így különbséget tudunk tenni a sminkelési technikák között és kiválaszthatjuk számunkra a legszimpatikusabbat.

 

4. Megrajzolt szemöldök: Egy bevásárlóközpontban andalogtam, amikor szembe jött velem egy idős hölgy. Sajnos a spontán természetes reakciómat egy félhangosan kiejtet „jaj” után az arcomon is lehetett látni. A hölgynek a szemöldöke fekete ceruzával volt meghúzva, ami félig a homlokára futott fel. Ez nagyon nem szép és sajnos nem csak idősebbeknél figyelhető meg, hanem sok fiatal lány is előszeretettel használja ezt a fajta „technikát”. Természetes szemöldökünket ne akarjuk újraformálni és egy másikat rajzolni helyette, mert az teljes mértékben megváltoztatja arcunk karakterét, továbbá annak arányai nem valóságosak lesznek, így az mind inkább egy mesefigurára fog asszociálni.

 

Gräff Dóra – Professzionális Sminkes

 
 

 

Profilkép


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Október / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 162164
Hónap: 411
Nap: 4